напоителни системи, протест, заплати

Служители на „Напоителни системи“ на протест: Искат поне 1500 лева заплати

Членове на Синдикат „Земеделие“ към КТ „Подкрепа“ протестират днес в сградата на „Напоителни системи“ в София. Те настояват за увеличаване на работните заплати до 1500 лв с 10%.

„Това е увеличението на работните заплати до 1500 с 10 %, увеличението на парите за храна от 5 на 7 лв, в момента отказват да разговарят с нас по тези точки, според тях няма нужда от увеличение за заплатите“, каза Павел Черийзки от синдикат „Земеделие“.

„В момента дигите са в плачевно състояние, подкопани, износени и ремонтирани, които бяха в последно време, отнесени тотално, от 8 броя диги ремонтирани, 5 са тотално компрометирани“, заяви Красимир Бойчев от Напоителни системи „Гоце Делчев“.

„Категорично искаме отговор от министъра на земеделието понеже анонсира фалит на дружеството, искаме резултати максимално бързо от проверката, която ще бъда направена, дали ще фалира дружеството или не и респективно ние настояване за нашия договор за ръст на заплатите. Хората са тук и чакат резултати днес!“, заяви Анелия Иванова, председател на национална федерация „Земеделие и горско стопанство“ в КТ „Подкрепа“.

Източник: БНТ

- реклама -