Бъкингамския дворец

Служител в Бъкингамския дворец ограби Кралицата

Служител на Бъкингамския дворец е откраднал медали и снимки от резиденцията на кралицата, предаде Би Би Си.

37-годишният Адамо Канто се призна за виновен в Уестминстърския магистратски съд по три точки за кражба между 11 ноември 2019 г. и 7 август 2020 г.

Полицията открила „значително количество“ откраднати вещи в квартирата му в Бъкингамския дворец.

Канто бил асистент по кетъринга в двореца. По време на пандемията с COVID-19 служебните му дейности били променени, като се е увеличило почистването на различни помещения, до които той по-рано не е имал достъп.

Някои от откраднатите предмети на стойност между 10 000 и 100 000 британски лири са били обявени за продажба в eBay.

„Общо 37 артикула бяха предложени за продажба в eBay „доста под“ истинската им стойност“ , каза прокурорът Саймън Моън, според който крадеца е спечелил едва 7 741 британски лири.

Един от задигнатите предмети е кралският държавен фотоалбум за посещението на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания на стойност 1500 британски лири.

Канто също е посегнал и на официално подписани снимки на херцога на Съсекс и херцога и херцогинята на Кеймбридж. Признал още, че е откраднал и офицерски кръст на ордена на Банята, който е продаден онлайн за 350 паунда. Той е откраднал и медал Командир на кралския орден Виктория от шкафчето на бившия офицер от британската армия генерал-майор Ричард Сайкс, който му беше даден от кралицата през 2010 г.

- реклама -