Перник казино игрална зала служител на МВР, полицай

Служител на МВР обра игрална зала в Перник – Обновена, Снимки, Видео

Служител на МВР е задържан за въоръжен грабеж на игрална зала в Перник.

Това съобщиха служители на полицията и прокуратурата на брифинг в миньорския град.

32-годишният униформен влязъл в обекта с маска на лицето. Заплашил служителка със законно притежаван пистолет и откраднал чантичка с около 3000 лева служебни пари.

Мъжът е служител от Районно управление-Радомир. Полицаят е от скоро в системата на МВР – от 2 години, уточни Банков. Въпреки че полицаят бил в тежко финансово състояние и семейно положение, това не го оправдава да извърши престъпление, каза още началникът на „Вътрешна сигурност”.

Снимка: БГНЕС

Той уточни, че въпреки регулярните тестове, които се извършват на служителите в системата, не са имали никакви индикации, че лицето е можело да извърши деянието.

На полицай от РУ-Радомир е повдигнато обвинение по чл. 108 от НК. Постановено е задържане до 72 часа с оглед явяването му в съда и искане за постоянното му задържане под стража.

„Това е един от тежките случаи в МВР, който беше разкрит благодарение на професионализма и доброто оперативно майсторство на служителите от ОДМВР – Перник“, подчерта старши комисар Банков. „Борбата с корупцията и негативните явления в министерството ще продължи, ние имаме смелостта да покажем освен позитивите и своите недъзи“, посочи още директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

- реклама -