Бойко Рашков, министър, среща МВР

Служебният вътрешен министър се среща с директори от МВР и СДВР

Вече трети час във вътрешното министерство продължава среща на служебния вътрешен министър с директорите на главни дирекции в МВР и директорът на СДВР.

Това предаде БНТ.

По-рано днес бившият главен секретар напусна сградата на министерството. Ивайло Иванов беше освободен от поста с Указ на президента в петък вечерта.

Ивайло Иванов благодари на полицаите, с които е работил. Каза, че напуска с чест и достойнство, защото най-малкото е, че е успял да реши проблема с телефонните измами и е намалил битовата престъпност. Иванов уточни, че от медиите е научил за своето освобождаване от длъжност.

„Да ви кажа ли честно как разбрах – от медиите. И ме извикаха след това да ми дадат указа на президента. Министър Рашков ме извика. Има указ на президента, той е влязъл в сила от 14 май и от вечерта на 14 май съм сдал правомощията на главен секретар. Просто днес си имам допълнителни неща, които трябва да взема. Никой не ме е търсил до петък вечерта освен в момента, в който бях запознат с указа на президента“, каза бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов.

- реклама -