Служебният премиер поиска редовно правителство и промяна

Резултатите от парламентарните избори експлицитно показват, че българските граждани дават поредния ясен сигнал към политическия елит, че искат промяна, търсят промяна и очакват промяна. Това написа служебният премиер Стефан Янев в официалния си профил във Фейсбук.

Той изразява надежда политическите сили да приемат своята отговорност и да се опитат да формират правителство.

Според Янев бъдещия кабинет трябва да се заеме с неотложните пред обществото и държавата задачи. То са реформа в съдебната система, в здравеопазването, в образованието, в икономическата и социалната сфери. Друго важно предизивикателство е да се ангажират незабавно с разработване на стратегия за справяне с демографската криза.

„Надявам се да не станем и този път свидетели на поредната безпринципна коалиция в българския политически живот, в която под претекста, че трябва да спасяваме държавата, в крайна сметка ще се прокарват политики, които не са в обществен интерес”, пише Янев.

Той призовава партиите, участници в процеса на формиране на следващо редовно правителство да имат за своя отправна точна само и единствено националния интерес.

„Дебело го подчертавам, защото другото няма да им бъде простено”, заключва Янев.

- реклама -