сн. БГНЕС

Служебният министър Рашков освободи административния секретар на МВР

Часове след встъпването в длъжност на служебния министър Бойко Рашков е бил освободен най-висшият държавен служител в силовото министерсво – административния секретар на МВР, научи Flashnews от свои източници.

Аналогът на тази длъжност във всички други министерства е главен секретар на министерство.

Уволненият в Бойко Славчев. Той работи на тази позиция повече от 6 години. Преди това е бил в Министерски съвет, а преди това в БОРКОР. В периода 2009-2013 Славчев е бил началник на кабинета на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

МВР: Време му е за пенсия

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков е освободен от длъжност административният секретар на МВР Бойко Славчев. Заповедта е на основание чл. 106, т. 6 от Закона за държавния служител /поради придобито право на пенсия/. Това гласи официалното съобщение от министерството.

Освободеният Бойко Славчев е главен свидетел по т.нар скандал Great Wall-ГЕЙТ. Скандалната сделка се проверява от Европол и от прокуратурата. Тя бе сключена от МВР по време на предходното служебно правителство на Радев. Toгава служебен министър бе секретаря по антикорупция на президента Пламен Узунов.

- реклама -