Служебните министри се събраха на извънредно заседание

Министрите от служебния кабинет се събраха на извънредно заседание, научи NOVA.

Според министъра на културата проф. Велислав Минеков те са обсъждали детайли по бюджета с финансовия министър.

От пресслужбната на кабинета съобщиха, че е приет доклада на министъра на финансите относно напредъка по съставянето на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и на актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г.

Докладът касае актуалното състояние на подготовката на законопроекта за държавния бюджет за 2022 г. и актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г., като мотиви към него.

В доклада е посочена и необходимостта от преустановяване на съгласувателните процедури по законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и по другите проекти на актове на Министерския съвет, свързани с него.

Според прессъобщението, служебните министри са решили да се увеличат дяловете на страната ни във внесения уставен капитал на Международната инвестиционна банка, утвърдени са разходите за командировки в страната за третото тримесечие на 2021 г.

Правителството е одобрило и допълнителни трансфери към общините за компенсиране на приходите от данък върху таксиметровите превози

- реклама -