Ким Чен Ун

Много слухове за смъртта на Ким Чен Ун

Медиите по цял свят съобщават за слухове, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун е починал.

Вицепрезидентът на HKSTV – Hong Kong Satellite Television – заяви пред своите 15 млн. последователи в Уейбо – китайската социална мрежа, че Ким е починал. „Информацията ми е подкрепана от много солиден източник“, пише тя. Което може да се подмине с лека ръка, ако тя не беше племенница на бивш външен министър на Китай. „Някои хора са готови да изчакат за официалното съобщение, аз само казвам истината. Когато Ким Ир Сен почина, смъртта му бе обявена 34 часа по-късно. Тази на Ким Чен Ир – 51 часа по-късно. Аз никога не изпращам фалшиви новини“, пише в поста ѝ. По-късно съобщението беше изтрито.

Освен нейния пост се споделя и снимка. На нея си вижда Ким в стъклен ковчег.

Ким Чен Ун Ким Чен Ун

Според японски медии Ким Чен Ун е във вегетативно състояние след претърпяна по-рано този месец сърдечна операция. Операцията е била за поставяне на стент. Ръцете на хирурга обаче треперели неудържимо и всичко се е объркало.

Засега обаче няма официално съобщение за състоянието на Ким Чен Ун. Наскоро президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е наясно със състоянието на лидера на КНДР. Според него не е истина, че той е претърпял сърдечна операция.

- реклама -