дебат, правила, Тръмп, Байдън

Следващият дебат Тръмп-Байдън ще е виртуален, Тръмп отказа да участва

Следващият дебат между кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Джо Байдън ще се проведе във виртуална среда.

Това съобщиха организаторите.

„Вторият президентски дебат ще се проведе от местата, където кандидатите ще участват в отделни събития“, се казва в изявление на комисията по дебатите. „Участниците в градската среща и модераторът Стив Скъли, старши изпълнителен продуцент на C-SPAN Networks, ще бъдат разположени в Центъра за сценични изкуства на Адриен Арш в окръг Маями-Дейд в Маями, Флорида. Екипът на Белия дом ще осигури отразяване на втория президентски дебат“, се казва в изявлението.

Решението следва съобщението за заболяването на Тръмп от коронавирус.

В същото време Тръмп обяви, че не желае да участва в дистанционни дебати.

Той обяви, че се чувства прекрасно и с нетърпение очаква предизборните митинги.

„Няма да провеждам виртуален дебат,“ каза Тръмп в ефира на Fox Business. „Няма да си губя времето за виртуален дебат, заяви американският президент.

На практика това означава, че снощният дебат между вицепрезидентите Майк Пенс и Камала Харис е последният дебат на живо в тази кампания.

Той похвали експерименталната терапия на фармацевтичната компания „Редженерън“, за която каза, че е била „лекът“ за него.

Хората, заразили се с вируса, развиват имунитет към него, увери Тръмп, въпреки че науката все още не е сигурна по този въпрос.

Според здравните правила някой в положението на американския президент, тоест с положителен резултат за коронавируса, трябва да е под карантина, защото може да предава заразата.

 

- реклама -