учители
сн. БГНЕС

Следващата седмица започва ваксинацията и на учителите

От другата седмица ще има възможност да започне имунизацията на учителите, които желаят да им бъде поставена ваксина.

Това стана ясно по време на посещението на премиера Борисов и здравния министър в в училището в Симитли. По думите на министър Костадин Ангелов ваксинацията срещу коронавируса у нас протича успешно.

„За радост броят на оздравелите от коронавируса всеки ден трайно се увеличава, все по-малко са пациентите в интензивните структури, изписват се повече българи и то при най-меките мерки“, коментира от своя страна премиера.

При посещението си в училището в Симитли, преподаватели заявиха пред премиера Борисов, че приветстват двойното увеличение на възнагражденията им, което бе постигнато в рамките на мандата на правителството.

„Повишение на заплатите се предвижда и за преподавателите във висшите училища. А сега работим за следващите 4 години и в здравната система да се получават по-високи доходи“, отбеляза премиерът Борисов.

Министър-председателят акцентира, че ежемесечно продължава изплащането на допълнителните средства от държавата за медицинските екипи на първа линия в битката с COVID-19, както и подкрепата за най-уязвимите български граждани – пенсионерите.

- реклама -