Следващата седмица става ясно дали пациентката в Добрич е заразена с коронавирус

„На младата жена, настанена в инфекциозното отделение на болницата в Добрич, са взети всички изследвания, за да се изключи грип и парагрип. Резултати от лабораторното изследване се очакват едва следващата седмица. Не може да се каже, че тя е заразена с коронавирус”. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Светозар Байчев.

Жената сама е потърсила лекарска помощ и е била настанена в отделението на 28 януари в късния следобед след завръщането си от Тайланд.

Тя се е прибрала у нас с остра вирусна инфекция, първо е посетила спешното отделение. Изолирана е в самостоятелна стая, назначена е реанимация , противовирусно и антибиотично лечение.

От два дни пациентката е в общо добро състояние. Предприети са изследвания и на близките, с които е била в контакт жената – допълни директорът. Няма съмнения за потвърждаване на клинична картина, близка до изолираната болна.

Младата жена, завърнала се от Тайланд, е дошла в болницата по собствено желание заради публикациите за коронавируса в медиите в България – добави д-р Байчев. По думите му няма нужда от паника и тя до момента не съществува.

В болницата в Добрич имат два екипа в спешното отделение, които подготвени да приемат пациенти.

Подготвени са и стаи с по две легла в пет отделения. Болницата е готова, ако има увеличен прием на болни със съмнения за коронавирусна инфекция да ги приемат и изолират- каза още директорът.

- реклама -