следовател, Софийска градска прокуратура, обвинение, хулиганств, съпротива прокуратурата, проверка, лица, сметки, чужбина

Следователка от София с обвинения за хулиганство и съпротива

СГП е привлякла в към наказателна отговорност следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура.

Това съобщават от столичното обвинение

Вечерта на 20.05.2020 г. дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок.

На място било установено, че пред бл. 347 в ж.к. „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца.

Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време.

Присъстващата Н.К.–Т. – следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, игнорирала разпорежданията на полицейските служители, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка.

На лицата от събралата се група пред жилищния вход били поискани документи за самоличност. По време на проверката К.-Т. отправила обидни думи към служителите на реда.

Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници.

Един от мъжете от компанията – Б. Х. (46 години) напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето.

Следователят – Н.К.-Т. и лицето Б. Х. са били задържани и закарани в Районно управление на МВР.

Към настоящия момент, както служителят на Прокуратурата на Република България, така и другото лице са привлечени в качеството на обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение – гаранция в пари.

Прокуратурата на Република България заявява, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране. Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо Н.К.–Т. за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

 

- реклама -