След убийството на полицая: Намериха гилзи от ловна карабина

След убийството на полицая: Намериха гилзи от ловна карабина.

Намерени са гилзи от ловна карабина на територията на България. Предполага се, че това е оръжието, с което е извършено убийството на граничния полицай Петър Бъчваров в понеделник вечерта край българо-турската граница.

След убийството, във вторник зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че се работи по две версии – трафик на мигранти и наркотрафик. Водеща била втората.

В Турция бяха задържани двама заподозрени за убийството – турски граждани.

Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев коментира в студиото на „Здравей, България”, че гилзите са намерени на територията на южната ни съседка и със сигурност е стреляно от там.

Това ставало ясно и от следите, които са останали по джипа, по който е стреляно.

Националният флаг на всички общински сгради, включително по кметствата в селата, ще бъде свален наполовина. Забранено е провеждането на публични тържества и увеселителни мероприятия.

„Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството, близките, приятелите и колегите на сержант Петър Бъчваров, който изгуби живота си при изпълнение на служебния си дълг“, каза кметът на Елхово.

30-годишният Петър Бъчваров е родом от Елхово. Имал е осем години опит в системата на МВР.

До момента са задържани двама души.

Eкип следователи от България пътува към Одрин. Те ще работят с турските си колеги по разследването за смъртта на Бъчваров. Вече са разпитани свидетели, включително служителят на „Военна полиция”, който е бил с него в нощта на инцидента.

Българската прокуратура е изпратила молба за правна помощ, а посланикът на Анкара в София беше извикан в Министерството на външните работи.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено