Александър Мураховски, Навални

След три дни в неизвестност, невредим се появи лекарят на Навални

Шефът на здравеопазването на Омска област и главен лекар на болницата, в която беше лекуван Алексей Навални, Александър Мураховски, който изчезна на 7 май в гора в Болшеуковски район, беше намерен жив.

Това съобщи пресслужбата на регионалното правителство.

„Министърът на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски излезе при хора в района на село Басли. Той е в нормално състояние. Сега той е на преглед в болница в Болшеуковския район“, се казва в съобщението . Според източник на ТАСС в службите за спешна помощ Мураховски е излязъл от гората на 32 км от село Поспелово.

Мураховски на 7 май замина за гората с ATV от ловна база в село Поспелово. Около ден негови познати го издирваха сами, след което се обърнаха към полицията. В резултат на издирвателни дейности в неделя е намерено ATV-то на 6,5 км от ловната база, самият мъж не бил там.

Мураховски е главен лекар на омската болница за спешна помощ, където се лекуваше Алексей Навални през ангуст миналрата година. Киритикът на Кремъл беше хоспитализиран на 20 август в Омск, след като се разболя в самолета от Томск до Москва. Въз основа на резултатите от изследванията омските лекари определиха диагноза метаболитно нарушение, което предизвика рязък спад в кръвната захар. Какво го е причинило все още не е ясно, но в кръвта и урината на Навални в руската болница не бяха открити отрови.

- реклама -