шахта, светофар, акт, Йорданка Фандъкова, кмет, София
Снимка: FLASHNEWS

След токовия удар, при който загина дете: Светофарът пред болницата „Св. Иван Рилски“ се оказа незаконен

Светофарът пред столичната болница „Св. Иван Рилски“ е незаконен. Това е установила проверка на РДНСК – София. Тя стартира след като през февруари дете почина от токов удар в района на шахта пред лечебното заведение.

РДНСК София е съставила Констативен акт на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова след приключилата проверка на светофарната уредба. Оказало се, че строежът на светофара е извършен без наличието на строителни книжа.

Проверката потвърждава данните от полученото през месец юни писмо от арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община. В него бе посочено, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ – Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Тогава РДНСК – София изиска от кмета и от дирекция „Управление и анализ на трафика” данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. – 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред болница „Св. Иван Рилски“.

Връченият на кмета на Столична община Констативен акт е основание за започване на процедура за премахване на незаконния строеж.

- реклама -