сн. БГНЕС

След тежък случай на бременна с коронавирус: Създават специализирано звено за заразени родилки

Родилка от Бургас с КОВИД-19 е в тежко състояние и с опасност за живота, стана ясно по време на посещението на здравния министър в Бургас. В момента тя е в медикаментозна кома, а медиците са изродили жената по спешност.

„Тя се е лекувала 10 дни в къщи преди да постъпи в болница. Притеснени сме за изхода от нейното лечение, консултирана е на най-високо държавно ниво с главния експерт по анестезиология и реанимация“, информира министър Ангелов. Родилката е постъпила в петък в здравното заведение с тежка двустранна пневмония.

Още две бебета са родени в морския град от майки с КОВИД-19 по спешност с цезарово сечение. Състоянието на техните майки обаче е по-добро.

Ще бъде създадено специализирано звено към Здравното министерство за болни от коронавирус родилки.

Министър Ангелов предупреди, че ваксинираните хора също продължават да пренасят вируса и да боледуват отново, макар и по-леко. Такъв бил случая в дома за възрастни в Силистра.

„Там има 31 положителни от 40 ползватели. От тях 14 са ваксинирани с втора игла от ваксината на Pfizer. Oт тези 14 души всички са в добро състояние, само двама имат симптоми, които са много леки„, разказа още здравният министър.

- реклама -