Кирил Петков, среща, Румен Радев, работодали, пари, компенсации

След срещата на Радев с работодателите МС се захвана да търси още пари за компенсации

След срещата на Румен Радев с работодателските организации правителството се зае да търси допълнителни пари за компенсации заради високите цени на тока. Заседанието на кабинета започна със закъснение, а премиерът Петков обяви, че това е приоритет №1:

„Приоритет е енергийната криза, трябва да отделим допълнителен бюджет, за да можем да премахнем огромната тежест, която в момента застрашава и бизнеса, и енергоразпределителните дружества, и потенциално крайните цени на бита“, каза Петков, но не стана ясно дали той самият е присъствал на разговора на „Дондуков“ 2.

По думите му днес – на заседанието, ще бъдат взети мерки с конкретни бюджети, с цел да бъде премахнат този осезаем и много сериозен риск за страната.

Ще се мисли и за нови мерки за повишаване на нивата на ваксинация у нас:

„Второто нещо е да се фокусираме върху Ковид кризата, не можем да игнорираме факта, че Омикрон чука на вратата и сме буквално на седмици, може би две или три, преди поредната вълна, която ще дойде. Ние трябва да сме готови с максимална програма за ваксинация и оперативен план за намаляване на риска върху болничната система“, допълни Кирил Петков.

Премиерът очерта и третия сериозен казус – социалните мерки. Според него е важно да бъдат приети, защото са нужни за пенсионерите.

- реклама -