Гешев, близки, жена, прегазена, Самоков, дело

След среща при главния прокурор: ВКП взима под специален надзор случая с прегазената жена в Самоков

Върховната касационна прокуратура взема под специален надзор разследването на катастрофата, при която млад мъж блъсна два пъти служителка на „синята зона”.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Иван Гешев проведе среща със семейството на пострадалата Недялка Джикова. Пред роднините  той е споделил идеята си колите на пияните и дрогираните шофьори да бъдат конфискувани в полза на държавата. Тъй като тепърва ще се уточнява точно какви са нараняванията на жената, наблюдаващият прокурор ще прецени дали да не преквалифицира обвинението.

„Към момента продължават да се извършват множество действия по разследването. Наблюдаващият прокурор ще направи анализира всички доказателства и ще реши дали да преквалифицира обвинението”, каза Сийка Милева.

Иван Гешев увери близките на пострадалата, че ще се положат максимални усилия за бързото приключване на досъдебното производство и за доказване на обвинението в съда.

По-рано роднините на Недялка Джикова решиха да излязат на протест в сряда заради пускането на 24-годишния Виктор Делигълъбов под домашен арест. На пострадалата ѝ предстоят още няколко тежки операции. А пред съда, 24-годишният Виктор Делигълъбов обяснил, че електронните системи в колата не показали, че зад джипа има човек.

 

 

- реклама -