Тайбе Юсеин
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

След скандалите: Дудова и Юсеин ще се борят отново

След скандалите в последните дни, федерацията по борба насрочи преборване между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин. Това съобщи „Спортната джунгла“. Преборването ще определи участничката на европейското първенство по борба в Будапеща (28 март – 3 април). Българската федерация по борба взе решението на извънредно заседание на Управителния съвет.

Преди дни световната шампионка Дудова, се е оплака, че е пренебрегната. Дудова твърди, че е пренебрегвана от националния треньор Петър Касабов, защото не се готви при него. Тя добави, че не е взимала заплата от началото на годината.

След скандалите двете ще се изправят в пряк двубой. От тази година Дудова и Юсеин се състезават в една категория (62 кг). Те имат две срещи и по една победа. До 2021 г. Дудова се състезаваше в категория 59 кг, но се качи в горната, която е и олимпийска.

Преборването ще бъде на 27 март в Благоевград. От федерацията уточняват, че регламентът включва толеранс от 1 кг. Решението е взето с гласовете на 7 члена на УС: Христо Маринов, Валентин Райчев, Александър Томов, Иван Мирославов, Данаил Ганчев – пълномощник, Вангел Вангелов и Николай Гергов.

- реклама -