След Рут Колева: Разголена певица върху църква вбеси Митрополията (Снимка + Видео)

След Рут Колева: Разголена певица върху църква вбеси Митрополията. Софийската митрополия излезе с остра реакция на поп фолк клип на изпълнителите Джордан и Лорена.

Става въпрос за произведението „Крадена любов“,

което е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“, с. Ковачевци, Община Самоков.

Според светата митрополия видеоклипът

показва оскверняване на храм и „е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото норми и е в нарушение на закона“, пише burgasinfo.com.

След Рут Колева: Разголена певица върху църква вбеси Митрополията

   Снимка: Ютуб/PlanetaOfficial

В отворено писмо, което е разпространено до управителя на „Пайнер“ и до медиите от Софийска света митрополия пишат:

„Посоченото аудиовизуално произведение е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“, с. Ковачевци, Община Самоков,

без съгласието на Българската православна църква

и без никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани или да им е било искано разрешение за това. Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц,

демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста

на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст.“

От писмото става ясно, че непристойните действия се изразяват и в сцени, в които актьорите се намират в позиции, имитиращи и асоцииращи с „Тайната вечеря“. Софийската митрополия призовава незабавно да бъде прекратено разпространението на песента и да бъдат оттеглени правата за показването му в други платформи.

- реклама -