След разпалени дискусии: НС освободи Георги Гвоздейков (На живо)

„Г-н Гвоздейков, желая Ви успех с начинанията занапред“,

бе пожеланието на Мирослав Иванов, след като станаха ясни резултатите от гласуваната оставка. Искането за освобождаването му бе заложено като точка номер едно за сряда.

Напускането идва само няколко седмици, след като името на народния представител бе замесено в интрига от партия „Възраждане“.

Преди 10 дни от политическа сила обявиха, че

Гвоздейков се е явил на конкурс за Директор на Дирекция „Летателни стандарти“ и го е спечелил според тях без да има нужната квалификация за поста.

Според информация от източници на партията, в рамките на един ден той е бил назначен на съответната длъжност докато е народен представител, след което започва да ползва неплатен отпуск, за да запази мястото си като директор, докато е депутат. От ПП категорично отрекоха тази информация.

„Георги Гвоздейков никога не е назначаван за

директор в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, което можем да докажем и със снимка от трудовата му книжка. Нещо повече, народен представител няма как да заема такава длъжност според Закона за държавния служител“, заявяват от ПП в тази връзка. Оттам посочиха също, че Гвоздейков се явява на конкурс, който е обявен още преди предизборната кампания.

„Нашата група ще следим с огромен интерес

развитието от тук нататък на г-н Гвоздейков и всички неща, които се случват около него, защото тази процедура и поставянето на този човек на поста, на който смятате да го поставите след това, е задействана доста преди това. Нулевата толерантност към корупцията се изразява по интересни начини, понякога подготвяйки процедура за конкретен човек, преди служебния кабинет.

И като се стигне до купуване на хеликоптери,

всички трябва да сме много внимателни от коя фирма, откъде и как какво ще вземем за да бъде всичко правилно и честно“, каза лидерът на ИТН Тошко Йорданов по време на дебатите за оставката на Гвоздейков в НС.

„Ние излизаме тук и коментираме какво г-н Гвоздейков искал да направи. Едни го хвалят, други му пожелават успех, трети ще го наблюдават. Съвсем нормално  и той да си каже думата. Ако прецени, това разбира се не е задължително, но е редно, когато става въпрос за спекулации. Нищо страшно няма, пак повтарям още повече, че един политик,

какъвто е г-н Гвоздейков, най-нормалното нещо е

да излезе на трибуната и да обясни защо подава оставка като народен представител. А може би се оттегля от политическия живот на страната, което мисля е сериозно събите“, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Към призива за обяснение от се присъедини и Александър Несторов от ДПС.

„Искам доста сериозно да се присъединя към вашия призив г-н Гвоздейков да излезе тук и да излезе и да мотивира по-дълбоко желанието си за оставка“, каза Несторов.

„Аз няма да ви преча да се грижете за г-н Гвоздейков. Въпросът е, че не е морално, това, което вие много обичате, в последните дни на едно управление, хората да скачат по разни постове, само, защото си тръгваме. Още повече да правим конкурси, експресни конкурси“, Станислав Анастасов.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено