Борисов здравеопазване НРД НЗОК

След разговор с премиера НЗОК и БЛС подписват днес националния рамков договор

В 17 ч. в Министерството на здравеопазването ще бъде подписан Националният рамков договор. Ще работим като партньори, ще си помагаме в рамките на бюджета за 2018 г. на НЗОК.

Това заяви здравният министър Кирил Ананиев след среща с премиера Борисов.

На срещата присъствал и финансовият министър Владислав Горанов, председателят на БЛС Венцислав Грозев и председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.

На подписването ще разкажем и подробностите по Националния рамков договор. Те са такива, каквито договорихме с двата браншови съюза, добави той. На всички въпроси ще отговоря към 17 ч., а относно задълженията, ще ви кажа как предлагаме да се реши, подчерта Ананиев.

Действително разговорът съвместно с премиера, който бе гарант на тази среща, определено носи своя обнадеждаващ ефект, отбеляза председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев.

Навлизане казах, че съм оптимист реалист и излизам с оптимизъм, добави д-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз.

Министър-председателят Бойко Борисов призова лекарите да бъдат партньори в контрола на парите, които се дават за здравеопазване. Той подчерта, че при увеличаващите се средства, при наличието на модерна апаратура и добри специалисти у нас, нарастват и средствата за лечение в чужбина.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Искам да направим така, че да сме един отбор в здравеопазването и хората да усетят ефекта за себе си, заяви премиерът в началото на срещата си със съсловните здравни организации в Министерския съвет.

- реклама -