Хилари Клинтън портрет -рисунка

След официално разследване: Клинтън е проявила небрежност?

Американските власти откриха сериозни нарушения в начина, по който бившият държавен секретар и настоящ кандидат за президент Хилъри Клинтън е използвала служебните си имейл акаунти.

Докладът на независимия инспектор към Държавния департамент, работещ по случая, показва „дълготрайни, систематични слабости, свързани с електронните записи и комуникациите” в кабинета на държавния секретар.

Хилъри Клинтън е разследвана заради възможното изтичане на класифицирана информация в стотици работни имейли от времето, в което беше държавен секретар на САЩ.

Причината е, че Клинтън е използвала неподсигурен частен имейл сървър за дипломатическата си комуникация между 2009 и 2013 година. Според Държавния департамент много малка част от съобщенията съдържат информация с чувствителен характер.

По-рано през годината стана ясно, че няколко десетки имейли, които Хилъри Клинтън е получавала на личната си електронна поща, докато е била държавен секретар на САЩ, са съдържали строго секретна информация.

На въпрос на журналисти през март каква е възможността да й бъдат повдигнати обвинения, бившият ръководител на американската администрация заяви, че това няма да се случи.

Очакваме отговора й след официалното разследване…

- реклама -