След намалените цени: Освободиха директора на „Ел Би Булгарикум“

Директорът на държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум” Николай Маринов обяви, че днес е бил освободен от длъжност.

„Причината е, че днес стана ясно, че мафията победи държавата. Аз и колежката ми бяхме освободени без всякакви мотиви. Бях уведомен от изпълнителния директор на ДКК Венцислав Димитров, че съм освободен от длъжност и трябва незабавно да напусна офиса си – иначе ще извика полиция“, каза той пред БТВ.

Маринов е бил освободен от ресорния министър на икономиката Никола Стоянов. Името му все още стои в Търговския регистър.

Преди ден от държавната компания обявиха, че ще намалят цените на продуктите си с 30%, а на млеката с от 5 до 10 на сто.

„Засегнали сме лични интереси, включително и лични на министъра и на ДКК. Действително намалихме цените в нашите фирмени магазини с моя заповед, след битки и преговори с търговските вериги. За три месеца постигнахме икономии, за да постигнем това намаление.

През последния месец има натиск от изпълнителния директора на ДКК Венцислав Димитров със санкцията на министър Стоянов“, коментира той. Николай Маринов заяви, че ще си търси правата в съда.

До момента все още информация за освобождаването на Маринов няма нито от ДКК, нито от Министерството на икономиката.

- реклама -