понеделник, 22 април, 05:42
Начало Любопитно След най-шумния секс скандал в САЩ: Какво се случва с Моника Люински?

След най-шумния секс скандал в САЩ: Какво се случва с Моника Люински?

Името на Моника Люински стана известно със секс скандала ѝ авантюрата й с американския президент Бил Клинтън.

Родена е в Сан Франциско, но израства в Бевърли Хилс, Лос Анджелис.

По произход е еврейка. Баща ѝ, от семейство на немски евреи, е роден в Салвадор. Майка ѝ също е от еврейски произход, от семейството на изселника от Литва Самуел Виленски и жена му Брони Полищук (от Русия), имигрирали в САЩ. Има магистърска степен по психология.

Безспорно е, че Люински се забърка в един от най-грандиозните секс скандали в САЩ.

Историята започва през 1995 г., когато 21-годишната Моника Люински, току-що е завършила колежа „Люис и Кларк”, постъпва на работа в Белия дом като стажантка по време на първия мандат на Бил Клинтън.

Извънбрачната афера и нейното шумно разследване водят до процедура по импийчмънт на държавния глава през 1998 г.

Новината за аферата „Люински” се появява за първи път в медиите на 17 януари 1998 г., а на 21 януари след публикация във вестник „Вашингтон Поуст“ скандалът избухва с пълна сила. Клинтън отрича, но поради шумния медиен отзвук историята не може да се потули и Конгресът настоява за обяснения.

На 26 януари президентът дава пресконференция в Белия дом, по време на която държи прочувствена реч и напълно отрича сексуалните си взаимоотношения с Моника Люински.

Първата дама Хилари Клинтън публично го подкрепя и заявява в едно телевизионно предаване, че целият компромат всъщност е част от крупен план за дискредитиране на президента.

По-късно обаче, след редица други доказателства, Клинтън признава, че е имал „непристойни физически взаимоотношения“ с Моника Люински. След 21-дневен процес, на заседание на 12 февруари 1999 г. Сенатът отхвърля предложението за импийчмънт от 1998 г.

Какво се случва с Моника по късно?

След цялата афера с Бил Клинтън и хилядите критики, Моника някак се изправя на краката си.

Люински пусна своя собствена линия с дамски чанти, която обаче не бе особено успешна. Моника участва в редица предавания и предизвиква интерес със своите гостувания. Андрю Мортън пише автобиографията на Моника. Книгата е създадена заедно със самата Люински.

През 2014 г. около името й отново започва да се шуми.

Причината този път е статия, която тя пише в списание „Венити феър“. Моника разказва за отношенията си с Клинтън и посочва, че между двама им имало истински емоции и чувства.

„Дълбоко съжалявам за случилото се между президента Клинтън и мен“, написа тогава тя.

Моника е вече на 45 години. Една от нейните големи каузи е да помага на повече хора, които са изживели тормоз в мрежата. Участва в различни форуми, където споделя своите опит и идеи.

Само преди дни в Израел Моника участва в конференция, посветена на позитивните страни на интернет.