Кирил Петков, Корнелия Нинова, лидерска среща, ПП, БСП, забележки, коалиционно споразумение

След лидерската среща в парламента: Различията по коалиционното споразумение са изгладени (ВИДЕО)

Приключи лидерската среща в Народното събрание между бъдещите коалиционни партньори от „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“. В кулоарите на парламента те обявиха, че различията са изгладени и остава само БСП да даде одобрението си за коалиционното споразумение преди то да бъде подписано.

Срещата дойде след като изненадващо тази сутрин стана ясно, че БСП са отказали да подпишат документа, защото имали забележки по политиките в социалната сфера.

„След като утре мине Националният съвет на БСП решихме да го обявим официално (коалиционното споразумение, бел. ред.). Уточнихме всичко в законодателната програма. Имахме забележки в социалната сфера, но всичко е решено“, каза Корнелия Нинова пред журналистите след провелата се среща.

Съпредседателят на ПП Асен Василе потвърди, че коалиционното споразумение ще стане публично след като бъде подписано:

„Всички текстове ще бъдат публикувани в момента, в който тръгнат получат одобрение от БСП. Ще станат достояние на българското общество – цялото споразумение със всички анекси“, увери Василев.

По думите му надеждите са до края на утрешния ден да има подписано коалиционно споразумение.

„Целта на това заседание беше да се изчистят последните неща по законодателната програма в споразумението. Финални текстове, които могат да бъдат гласувани. Те вече са готови, така че се надяваме утре до края на деня на коалиционно споразумение“, уточни Василев.

А Кирил Петков беше категоричен, че разговорите между партньорите продължават да са конструктивни и проблеми между тях няма.

Нинова, Петков и Василев отново отказаха да коментират имена на министри и постове.

За първи път всички четири партии, които предстои да подпишат коалиционното споразумение за кабинет, се събраха заедно за преговори. Заседанието на координационния съвет се проведе в Огледалната зала в Народното събрание.

- реклама -