След като спечели конкурса: Шефът на „Пирогов“ остава на поста си

След като спечели конкурса: Шефът на „Пирогов“ остава на поста си. Д-р Валентин Димитров печели конкурса за директор на „Пирогов“.

Това става ясно от информация, публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването. Димитров, който беше единственият кандидат, допуснат до финала на конкурса за ръководител на най-голямата спешна болница у нас, ще я управлява за срок от още 3 години.

Валентин Димитров беше освободен от поста директор на „Пирогов“ от предишния здравен министър Христо Хинков.

Заповедта за уволнението му обаче беше отменена от министър Галя Кондева два дни след започването на работа на служебния кабинет „Главчев“.

Нейният предшественик проф. Христо Хинков се опита да уволни Валентин Димитров от поста с мотив – нарушения, констатирани от вътрешния одит на здравното министерство. От болница „Пирогов“ обявиха, че проверката, която Държавната финансова инспекция е направила за периода юли 2022 г. – юли 2023 г., не е установила злоупотреби, корупция или щети.

С този аргумент от болницата настояха Хинков да оттегли заповедта си, с която освобождава д-р Валентин Димитров. Димитров обжалва процедурата по вписване на ново ръководство, задействана от министър Хинков и така остана на поста.

Вижте още:

- реклама -