Снимка: Труд

След катастрофата край Панчарево – жена е в тежко състояние, в болница е и дете (Видео)

Изясняват се причините за тежката верижна катастрофа между три автомобила на пътя София-Самоков край Панчарево.

Един загинал и 9 ранени при тежка верижна катастрофа край София

Инцидентът е станал в късните часове във вторник на бул. „Самоковско шосе”, при отбивката за Бистрица. При катастрофата има загинал и деветима ранени, двама от които са в тежко състояние. В тази отсечка има знак за ограничение от 30 км/час.

Сред версиите за катастрофата са неправилно изпреварване, отнемане на предимство или превишена скорост, предава БНР.

„В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното платно. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че е употребил алкохол, но това ще покажат назначените експертизи. В района се предприемат и много неправилни изпреварвания, въпреки че маркировката го забранява”, заяви в ефира на „Здравей, България” експертът по пътна безопасност Диана Русинова.

По думите ѝ автомобилът, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/ч. След челния сблъсък в тях се врязва и трета кола.

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналия всъщност е шофьорът на първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури”, посочи Русинова.

„Вината е в шофьора, който навлиза в лента за насрещно движение и челно се удря в движещия се срещу него автомобил. Водачът е на 33 години”, заяви зам.-директорът на „Пътна полиция“ към СДВР Радослав Начев.

Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров даде повече информация за състоянието на ранените, които са приети за лечение в спешния институт. „При нас са постъпили четирима души – две деца и двама пълнолетни. Едното момче е с голяма травма на главата, но е вън от опасност. Настанено е в детска неврохирургия. Другите две момчета са обработени в шокова зала и освободени за домашно лечение. В много тежко състояние е 29-годишна жена с полифрактура. Тя е претърпяла операции за спиране на кръвоизливи в коремната област. Ще бъде настанена в реанимация”, каза д-р Димитров.

- реклама -