След изгонването на 70 руски дипломати: Реакцията на политиците

След изгонването на 70 руски дипломати: Реакцията на политиците.

Очевидно е, че нашият министър-председател е опасен за българската национална сигурност и трябва да се постави под запрещение. Това каза в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов от кулоарите на парламента. Поводът е обявяването от Петков, че България години 70 руски дипломати. По-късно Костадинов направи деклрация със същото съдържание и в пленарната зала на НС.

Костадинов обяви, че призовава Кирил Петков „моментално да напусне страната.

„Целта на това неадекватно изцяло и в интерес на американското посолство решение е да се скъсат отношенията с Русия“, допълни още Костадин Костадинов.

„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, докато пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев”. Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов в ефира на NOVA относно новината, която беше съобщена вчера от премиера в оставка, че България гони 70 руски дипломати.

„Това, че трябва да се изгонят 70 човека от руското посолство е хрумка

на Кирил Петков. Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов”, добави той.

По думите му тогава са се провели разговори и от МВнР са обяснили на премиера, че има определени правила и стъпки за това. Запитан дали това означава, че Теодора Генчовска е против това решение, Йорданов отговори: „Най-добре е тя да го каже, но знам, че Генчовска не смяташе, че това е правилна стъпка, защото си има определени правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой”.

„Ако има руски дипломати, които изпълняват шпионска дейност, логично е, ако бъдат разкрити, да бъдат отзовани. Избягвам да казвам дали съм против или не, защото не съм вътре в системата. Казвам само, че не се прави токова рязко и изпитвам съмнения дали всички са шпиони, защото бройката му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е въз основа на службите. Не знам друга държава да си е позволила такова нещо”, добави той.

Няма как министър-председателят самостоятелно да изгони когото

и да било от България, това се случва с подпис на външно министерство. Министърът на външните работи е от ИТН, предполагам тя се е подписала. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев пред NOVA.

Не е самосиндикално решение. Нещата са публични. Аз разбрах от наши симпатизанти, коментира той изгонването на 70 руски дипломати от страната ни.

Според Митев ПП, БСП и ДБ ще продължат заедно в търсене на допълнителна подкрепа.

Още по темата:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено