След хорото в Ловеч: Гръмнаха пешеходка в Шумен

Жена на 68 години е била уцелена от стрелец с пневматичен пистолет докато си върви по улицата в Шумен. Пострадалата е откарана в болницата в града без опасност за живота. Инцидентът става само дни след друг подобен случай в Ловеч, където пък жена беше простреляна на новогодишното хоро.

Към 5 привечер в понеделник на телефона в дежурната част на ОДМВР – Шумен се обадили от Спешното отделение на МБАЛ – Шумен с информация за приета пациентка с неогнестрелна рана.

На място в болницата за изясняване на случая веднага е насочен полицейски екип. При извършената проверка било установено, че 68-годишната жена е с рана, причинена от сачма в областта на тила. По нейно обяснение тя пострадала на ул. „Македония“.

Проведени са незабавни действия, по време на които извършителят, 39-годишен местен жител, е установен. Изяснено било, че при боравене с пневматичен пистолет марка „Елит 2“ по непредпазливост произвел изстрел и улучил преминаващата жена.

68-годишната шуменка е настанена за лечение в МБАЛ, без опасност за живота. Работата по започналата проверка за извършено престъпление по чл. 130 ал. 1 от НК продължава, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

- реклама -