дебат, правила, Тръмп, Байдън

След фиаското Тръмп-Байдън: Променят формата на дебата за кандидат президентите в САЩ

Форматът на следващия телевизионен дебат на кандидатите за президент от Демократическата и Републиканската партии ще бъде променен поради тяхното поведение в първия дебат, проведен във вторник в Кливланд, Охайо.

Това се казва в изявление, публикувано в сряда на уебсайта на Комисия за дебати, която се финансира от частни дарения, съобщава ТАСС.

Дебатът снощи ясно демонстрира необходимостта от структурни допълнения към формата на останалата част от разискванията, за да се осигури по-подредено обсъждане на теми. Комисията ще разгледа внимателно промените, които скоро ще бъдат приети и обявени“, се казва в изявлението. Комисията благодари на модератора на първия дебат, журналиста на „Фокс Нюз“ Крис Уолъс, за професионализма, показан по време на дебата между Байдън и Тръмп.

Съперниците в Кливланд започнаха с обидите десет минути след началото на дискусията. Байдън ту препоръчваше на Тръмп да млъкне, ту подигравателно го подканваше да продължи да „плямпа“, наричайки опонента си „клоун“ и „лъжец“. В отговор стопанинът на Белия дом постави под съмнение умствените способности на бившия вицепрезидент на САЩ и изрази мнение, че почти половин век в политиката не е правил нищо полезно за своите сънародници.

Първият кръг от дебати за президентска кампания се проведе в аудиторията на университета Case Western Reserve в Кливланд. Вторият дебат между Тръмп и Байдън ще се проведе на 15 октомври в Маями (Флорида), третият на 22 октомври в Нешвил (Тенеси).

Общите избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември. Те ще избират президента и вицепрезидента, всички 435 членове на Камарата на представителите и една трета от Сената на Конгреса и губернатори на 13 щата и територии.

- реклама -