Цачева

След Фандъкова и Цецка Цачева обяви, че няма амбиции за президент

След като днес столичния кмет Йорданка Фандъкова обяви, че никой не е говорил с нея да става кандидат-президент на ГЕРБ, председателя на Народното събрание Цецка Цачева също съобщи, че няма подобни амбиции.

Целите й са в парламента

„Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост“, категорична бе Цачева пред БНР.

Интригата с жена – президент отново дойде на дневен ред, след като вчера Цветан Цветанов заяви, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ вече е ясна и в партията са преценили, че е най-разумно да номинират жена.

Днес управляващата партия съобщи, че Изпълнителната комисия е взела решение кандидатурата да бъде обявена на 2-ри октомври. Цачева бе категорична, че се спазват сроковете, разписани в Изборния кодекс. Тя обяви, че през последната седмица преди президентските избори да няма пленарни заседания, за да не се използва трибуната за предизборна агитация.

Депутатите се връщат утре

Народно събрание

Относно настояването на БСП Бойко Борисов да бъде изслушан от парламента след срещите му с турския президент Реджеп Ердоган и германския канцлер Ангела Меркел Цачева съобщи, че до момента в НС няма внесено такова искане и посъветва Корнелия Нинова да се фокусира върху кандидат-президентската двойка на левицата.

От утре лятната ваканция на депутатите приключва и те се връщат отново на работа.

Цачева прогнозира натоварена и политически драматична есенна сесия на парламента и открои като акценти продължаващата работа по антитерористичния и антикорупционния закон, по изцяло новия законопроект за концесиите, както и приемането на държавния бюджет за 2017 година и на бюджетите на НЗОК и НОИ.

- реклама -