БСП Има такъв народ, Нинова, Борисов, мандат БСП, членове, ЦИК

След двучасови дебати – БСП реши да подкрепи за втори мандат Румен Радев и Илияна Йотова

Националният съвет на БСП реши да подкрепи за втори мандат кандидат-президентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова. До решението се стигна след двучасов дебат. Националният съвет на партията взе решението със 122 гласа „за“, 0 „против“ и 8 „въздържали се“.

Членовете приеха и работна група, която да води разговори с президента, в която влизат лидерът на БСП Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други.

сн. БГНЕС

Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил „Позитано“, че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото „президентската двойка е наша“ и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева определила като „неадекватно“ отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. – победата на президентските избори. Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

- реклама -