Алекс Данаилов, ски, Пампорово, син, зам.-министър
снимка: Фейсбук

След час издирване откриха 15-годишният син на зам.-министър, изгубил се на Пампорово

15-годишният Алекс Данаилов е изчезнал, карайки ски на Пампорово. Това съобщи в социалната мрежа Фейсбук баща му Пламен Данаилов, който е зам.-министър на енергетиката.

Той се обърна със зов за помощ:

„От 10.30 часа днес нямаме връзка със сина ни, 15 годишно момче, Алекс.

За последно е видян на писта А5, ПАМПОРОВО!

Облечен е с черен ски екип и черна каска, висок около 185.

Обявен е за издирване.

Детето няма телефон.

Моля Ви, ако някой го забележи да се обади на телефон:

0899929696

Безкрайно благодаря!“, написа притесненият баща.

 

Майката Яна Данаилова разказа пред „24 часа“, че момчето е отишло на ски с приятели и баща си. В колата на родителя, обаче, забравило чантичката с парите, документите и телефона си.

„Той е обявен за издирване, свързали сме се с приятелите му, както и с планинската спасителна служба, обявен е за издирване“, обяснява майката.

Приятелите на 15-годишния Александър си спомнят, че са се спускали по черна писта, а той е казал, че си оправя каската и се спуска след тях. От този момент натам няма връзка с него.

„Има постъпил сигнал за издирване на изчезналия Алекс. Ангажирани са ски полицията и екипите на Планинско спасителна служба в курорта. обявен е за местно издирване. Предполагаме, че е някъде по пистите“, смята директорът на ОДП-Смолян ст. комисар Николай Димов. След като спрат лифтовете, ако не бъде открит, ще се разшири периметърът на издирване.

По-късно стана ясно, че Алекс е открит невредим. Това е съобщила майка му пред „24 часа“.

„Просто е карал ски, открит е по номера на картата му, той е бил блокиран и така момчето е открито, защото не е могло да се качи на лифта“.

- реклама -