След балотажа на места в страната: Кой печели частичните местни избори (Обзор)

След балотажа на места в страната: Кой печели частичните местни избори. На 23 юни се проведоха частични местни избори в части от страната. На места не избраха кмет от първия тур и така на 30 юни се стигна до балотаж. Ето кой печели вота:

Област Плевен:

Ангел Спасов, кандидат на ПП ГЕРБ, е избран за кмет на село Глава, община Червен бряг. Това става известно от решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Червен бряг, след като вчера в населеното място се състоя втори тур на нови местни избори за кмет на кметство.

Спасов е получил 375 действителни гласа в своя подкрепа. Избирателите в селото гласуваха в три секции – две стационарни и една подвижна.

Припомняме, че до новите местни избори в селото се стигна, след като със свое решение Административният съд в Плевен обяви избора за кмет на кметство на Глава за недействителен.

На първия тур на изборите, който се състоя на 23 юни, се явиха петима кандидати. До балотаж стигнаха Ангел Спасов, издигнат от ГЕРБ и получил 226 действителни гласа, и Арсени Асенов, кандидат на ДПС, събрал 187 гласа в своя подкрепа.

Област София:

Независимият кандидат за кмет Людмил Йорданов спечели изборите в самоковското село Рельово. Той получи 74 гласа, докато за кандидата на ГЕРБ-СДС Мариана Вардарова гласуваха 67 души, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в Самоков.

От 173 души, имащи право на глас, до урните са отишли 145. Изборният ден е преминал спокойно и без нарушения, добавиха от ОИК. Денят започна също в спокойна обстановка и продължи без проблеми.  Избирателната активност към 11:00 часа бе 33,18 %, а към 16:00 часа – 67,63%.

Жителите на населеното място днес гласуваха на балотаж, след като миналата седмица не успяха да изберат кмет на първи тур. До частичните избори се стигна след като ОИК прекрати предсрочно пълномощията на кмета на селото Йордан Клещанов.

В избирателната комисия са постъпили две писма – от Централната избирателна комисия и от Министерския съвет, в които се твърди, че той е собственик и управител на фирма и председател на читалище. Тези обстоятелства се установяват и от служебно извършената справка в Търговския регистър, казаха от ОИК.

- реклама -