Ница
сн. БГНЕС

След атаката в Ница: Лидерите на ЕС настояха за „разбирателство между религиите“

Лидерите на ЕС осъдиха днес неотдавнашните атаки във Франция и призоваха света „да работи за диалог и разбирателство между общностите и религиите, а не за разделение”, съобщава АФП.

В изявление, предложено от председателя на Съвета на ЕС Шарл Мишел 27-те лидери изразиха солидарност с Франция, без да споменават темата за карикатурите с пророка Мохамед.

сн. БГНЕС

„Ние, европейските лидери, сме шокирани и опечалени от терористичните атаки във Франция. „Осъждаме възможно най-остро тези атаки, които са атаки срещу нашите общи ценности”, заявяват лидерите.

„Ние сме единни и твърди в нашата солидарност с Франция, с френския народ и правителството на Франция в нашата обща и продължаваща борба срещу тероризма и насилствения екстремизъм. Призоваваме лидерите по целия свят да работят за диалог и разбирателство между общностите и религиите, а не за разделение”, се казва още в изявлението.

сн. БГНЕС

Съобщението на ЕС беше публикувано, когато лидерите започнаха видеоконференция, на която да обсъдят пандемията от коронавирус.

- реклама -