сн. БГНЕС

След 12 часа работа – нова порция размяна на реплики в НС

12 часа не стигнаха на депутатите да сложат точка на промените в Изборния кодекс. Някои от приетите промени противоречаха на други текстове, гласувани по-рано през деня. Пореден повод за размяна на реплики станаха промените, свързани с гласуването на българите в чужбина.

„Когато природата греши и биологията е безсилна.“ Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев по време на дебата по промените в Изборния кодекс. Той напомни на „Има такъв народ“, че са обявили, че идват в политиката, докато не реализират въпросите от референудма. „Губите политически смисъл да присъствате“, заяви още Главчев.

„Или ГЕРБ- СДС нищо не разбират, или не разбират по биологични причини.“, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Не може да се направи за един един. Това джафкане е безсмислено. Ще имате възможност да приемете нашето предложение или да си измислите причина да не го приемете“, заяви още Тошко Йорданов.

Надигравайте се някъде другаде и с нещо друго, защото България е в политическа криза, която може да бъде решена с честни избори. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по време на дебата.

“Може би няма да е зле, ако спрем с взаимните обиди и надлъгванията. Взимам думат по две причин. ПГ на „БСП е превърженик на пропорционалната система и според нас мажоритарната система не е подходяща за България по много причини, които сме обсъждали тук. Да напишете в този закон, че пропорционалната изборна система се прилага на първите редовни избори, е нонсенс“, подчерта Крум Зарков.

От своя страна Ива Митева заяви, че ГЕРБ – СДС от 10 години са за район „Чужбина“, 100 % машинно гласуване и днес всички са разбрали, че не са за нито едно от тези неща.

- реклама -