Александър Шаламанов, Славия
Снимка: facebook.com/SlaviaSofia

Славия ще кръсти стадиона си „Александър Шаламанов“

Славия ще смени името на стадиона си и ще го прекръсти на „Александър Шаламанов“. Така стадионът ще носи името на великия спортист и емблема на белите, който почина вчера.

„Шаламанов е знамето на Славия в последните шест десетилетия, без да подценявам никого от останалите велики футболисти на клуба, разбира се. Остана верен на Славия до сетния си дъх. Пример за разностранен спортист, за страхотен футболист, за уникален спортсмен. Добронамерен, позитивен, усмихнат, Шами е истинският славист и пример не само за всички слависти, но и за всички младежи, които искат да спортуват. Пример за това що е славизъм. Заради всичко това е приеман изключително позитивно от всички фенове на футбола в България“, заяви президентът на белите Венцеслав Стефанов пред списание „Спринт“.

„Шами буквално е знамето на Славия, защото е единственият, чийто лик е извезан, повтарям – извезан, върху знаме, което се вее по трибуните през 60-те и 70-те години на миналия век. Категоричен съм, че Шаламанов е събирателен образ на всичко най-добро, което може да даде футболът на младите“, добави Стефанов.

- реклама -