Славиша Стоянович, Левски
Снимка: БГНЕС

Славиша Стоянович: Парите не са най-важното

Новият треньор на Левски Славиша Стоянович заяви, че е много радостен, че за втори път застава начело на тима. Словенецът добави. че е наясно с финансовата ситуация в Левски, но не се притеснява от това, защото за него „парите не са най-важни“.

„Щастлив съм, че съм тук. Много хора ми се обадиха и ме питаха дали съм луд да поемам Левски, след като няма пари. Има нещо по-голямо от парите. Има емоция, има уважение към феновете, които помагат много пъти на отбора си. Надявам се в този труден момент да имаме уважение един към друг и да се опитаме да изкараме Левски на правия път, да се изкачим в класирането и да подобрим всичко. Искам да си свърша работата, която не успях първия път“, каза треньорът.

Договорът на Славиша Стоянович е за две години. Все още се очаква да пристигне адин от асистентите му, който също е словенец. Стоянович известно време ще съвместява длъжностите спортен директор и треньор. Футболистите на Левски, които не са заразени от коронавирус, ще се съберат в петък. 13 обаче са с положителни проби за вируса и те са под карантина.

Наско Сираков: Славиша не постави нито едно условие

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков е категоричен, че словенецът е точният треньор. „Изключително щастлив съм да представя Славиша Стоянович. Разбрахме се още миналата седмица за пет минути и той не е поставял каквито и да е условия“, подчерта Сираков.

„Истината е, че Славиша изключително много държи и обича Левски. Явно се е заразил със синята идея или смята, че има недовършена работа в клуба. Славиша има зад гърба си мен и целия клуб. Говорих с доста хора в България и Европа и учудващо нямаше нито едно отрицателно мнение за Славиша. Явно въздейства положително. Единственото условие пред него е да започнем да изграждаме отбор за следващия сезон. Левски намери правилният треньор“, заключи Сираков.

- реклама -