Загоричич, Венци Стефанов, Славия
Снимка: БГНЕС

Славия върна Загорчич, той обеща радост

Славия обяви официално завръщането на Златомир Загорчич начело на клуба. Той напусна треньорския пост на белите преди седем месеца. Сега бившият национал сменя Александър Тарханов, напуснал след загубата от ЦСКА 1948.

„Стиснахме си ръцете, разбрахме се, и това е. Върнах се тук да си помогнем, свърши отпуската и сега започваме новия цикъл. Надяваме се да успеем да направим това, което Славия заслужава. Трябва само да се работи яко. За нас всичките мачове са важни. Няма да подценяваме нито един мач, трябва да ги изиграем сериозно. Славия заслужава много по-хубави резултати и ще ги постигнем“, обяви Загорчич.

„Аз поех риска, когато се родих. Животът лесен ли е? Няма нищо лесно в живота. Просто трябва да вярваме в себе си, излизаме на терена и се раздаваме, това ще правим. Щом съм тук, вярвам, че можем да го направим това, което трябва да направим. И съм убеден в това нещо. Някой път трудностите са хубаво нещо. Има качества в отбора, на вчерашната тренировка видях настроение. Има доста промени, доста млади футболисти“, добави Загорчич.

Повторният му дебют ще бъде утре срещу Арда в полуфиналите за купата на България. Първият двубой в Кърджали завърши 0:0. „Със сигурност ще е тежък мач. Арда е добър отбор, стойностен отбор, но аз вярвам в моите момчета. Те ще се раздадат на 100 процента, даже и повече и ще успеем да спечелим“, обясни треньорът.

Президентът на Славия: Тарханов не е виновен

„Загорчич беше неплатен отпуск няколко месеца по негово желание. Сега сме пак заедно, за да си довършим работата. Ние сме бойци на тихия фронт. Ние и предишния път не сме подписвали договори. И с Тарханов, и със Заги винаги сме се разделяли като мъже и като приятели. Виждаме, че има недобри игри, че трябва нещо да се промени. Аз съм сигурен, че главният виновник не е Тарханов, главните виновници са вътре в съблекалнята, но смятам, че Заги има достатъчно потенциал, знания и възможности да промени всичко това“, каза президентът на Славия Венцеслав Стефанов.

- реклама -