Слави Трифонов: Утре няма да предложим кабинет за гласуване, ще подкрепим Радев на изборите за президент

Слави Трифонов в извънредно изявление:  Утре няма да предложим кабинет за гласуване,  Отиваме на нови избори, ще подкрепим Радев на изборите за президент

„Има такъв народ“ няма да внесе за гласуване проекта си за правителство. Това обяви лидерът Слави Трифонов в триминутно изявление чрез включване на живо във фейсбук. Той обясни, че ИТН няма да подкрепят и кабинет, предложен от която и да било партия, получила третия мандат.

„Демократична България и ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги.“

Така започна обръщението си лидера на ИТН Слави Трифонов по неговата телевизия 7/8, след като се разбра, че партията му не може да събере подкрепа за правителство.

„Ще се случи следното. Предполагам ясно стана, че направихме всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Това не се случи заради поведението им и предателството от страна на ДБ и ИБГНИ.

Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет“, каза още Трифонов

Няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито ИБГНИ, допълни той. Съществува възможността ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно да се съберат с БСП, ДПС и ГЕРБ.
На президентските избори ИТН ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент на България. И сме убедени, че той ще спечели.

Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим заедно, завърши Трифонов.

Очаквайте подробности!

 

- реклама -