Слави Трифонов упрекна властта, че сме станали разграден двор за мигранти

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифон е афектиран от липсата на отговорност у отговорните ни институции и бездействието им с мигрантския наплив у нас.

„Добре бе хора, не ви ли писна всеки ден да чувате как хващат мигранти, как всеки ден ставаме свидетели на катастрофирали микробуси, натъпкани с нещастни хорица, които нямат въздух, измират и пълнят българските новини с нещастие и срам? Казвам срам, защото границата на нашата държава всъщност не съществува. Всъщност, тя съществува, но няма кой да я пази!“, пише той в пост, споделен във Facebook.

Вие съмнявате ли се, че граничните полицаи вероятно са в далаверата?, пита Трифонов и продължава: „Те или са в далаверата, или не работят, или не са достатъчно, или нямат добро оборудване, а най-вероятно всички тези неща взети заедно. И кой е виновен? Виновен е този, дето носи отговорност. Отговорността е в това правителство, заченато в срам и съставено от аматьори“.

Според него за последния месец в държавата са заловени 1910 мигранти.

„А представяте ли си колко не са заловени… най-вероятно в десетки пъти повече. Нашата държава е разграден двор и какво като сме от ЕС, като всеки афганистанец може да влезе в България и да излезе, когато си поиска“, заключава лидерът на ИТН.

- реклама -