Слави Трифонов: Украйна трябва да бъде подпомогната с оръжие

Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие. Това написа в профила си във „Фейсбук“ Слави Трифонов.

„Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция“, изтъква той.

„Нали е време разделно – всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си. Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на „Има такъв народ“, казва лидерът на ИТН. Трифонов напомня, че неговата позиция винаги е била срещу руските действия срещу Украйна, която по думите му е „самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори.“

Някак си от само себе си отново настана време разделно.
Напоследък като че ли постоянно живеем в такова време.
Днес казусът е Украйна.
И сега някой някъде поставя червена линия.
Ами добре.
Като ще е така – така да е.
Ще ви припомня, че аз моята позиция съм я изразил буквално няколко часа след нападението над Украйна. Ще я повторя пак.
Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора.
И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено.
Така че, ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие.

Решавайте.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено