Слави Трифонов съди Кирил Петков за клевета

Слави Трифонов съди Кирил Петков за клевета. На 24 юни 2022 г. в СГС постъпи е постъпила искова молба от Слави Трифонов срещу Кирил Петков за причинени неимуществени вреди, вследствие на изказване, направено на 13.06.2022 г. по време на пресконференция. Размерът на иска е 50 000 лв, съобщава NOVA.

 

Слави Трифонов обяви намерението си да съди премиера Кирил Петков още на 13 юни.

Тогава Трифонов обяви, че ще заведе дело и срещу финансовия министър Асен Василев, както и Радостин Василев, министър на спорта в оставка, който се превърна в неформален лидер на отцепилите се от ИТН депутати.

„Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев“, написа тогава Трифонов в пост във Фейсбук.

„Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на “Има такъв народ”, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите“, завършва поста на лидерът на ИТН.

Още по темата:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено