Слави Трифонов правителство, ПП, мандат, партия, ИТН

Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (Видео)

„Има такъв народ“ няма място в коалицията“, заяви лидерът на партията Слави Трифонов в свое извънредно изявление.

„Изключително лошият бюджет, който представи министъра на финансите Асен Василев…Нито министър-председателят, нито министърът на финансите, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония“, заяви Трифонов.

Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и на тази агония (Видео)

Припомняме, че по-рано през деня министрите на ИТН напуснаха правителственото заседание. По неофициална информация поводът са били разногласия за актуализацията на бюджета.

„Напускането на министрите на ИТН е повод, а причините, поради, които тази коалиция не работи и ние нямаме място в нея са две: Македония и факта, че в държавата вече няма пари“, обясни Трифонов.

По думите му премиерът Кирил Петков грубо, еднострано и безпардонно нарушава подписаното коалиционно споразумение. „Македония е важна част от нашата история и нашата душа и никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича най-общо национално предателство“, категоричен беше Трифонов.

По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Не знам как ви звучат на вас тези милиарди. Това са нашите пари, всичките ни пари и никой няма право да експериментира с тях, да ги харчи еднолично. Ако не ще да е завършил Харвард, а да е завършил междугалактическия институт“, каза още лидерът на ИТН.

По думите му никой не знае как се е похарчила най-голямата сума в историята на България.

 

- реклама -