Слави Трифонов референдум документи

Слави Трифонов: Подкрепям само суверена (Снимки, ВИДЕО)

Слави Трифонов и екипът му внесоха в ЦИК документи за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“.

„Никого няма да подкрепям, подкрепям само суверена. А това, че партиите решават да си правят реклама по този начин, която и да е партия, който и да е кандидат-президент или какъвто и да е, това е просто жалко.“

Никого няма да подкрепям, подкрепям само това, с което съм се заел – да направим такъв референдум. Никого няма да подкрепям политически. Това не е и политически ход, т.е. не е с цел избори за президент. Това е с цел хората да гласуват на референдум”. Това сподели Слави Трифонов.

Слави Трифонов документи референдум

Трифонов посочи, че някои от въпросите в референдума касаят точно нашите сънародници в чужбина и е от огромно значение те да могат да гласуват лесно.

Той е сигурен, че българите зад граница ще гласуват много активно.

Трифонов отново коментира решението на Конституционния съд, който по думите му не позволи на една огромна част от българите да изразят мнението си.

„Въпросът за електронното гласуване е от огромно значение. Той удовлетворява 2 млн. българи, но това ще стане, по един или друг начин това ще се случи. Този въпрос ще присъства в следващ референдум или по някакъв друг начин българите ще могат да изразяват свободно волята си.“

За праговете за валидност на референдума и това дали той е оптимист, че ще има нужната активност на референдума, Трифонов посочи, че най-малкото хората имат тази възможност.

Слави Трифонов

„За първи път имат възможността те да управляват, а не да бъдат управлявани, манипулирани. Това, което правим ние – даваме им тази възможност на уважаемите наши съграждани да изразят волята си. Ако искат могат да го направят. Ето, един път, един начин, по който те могат да реализират своята воля.“

Какво каза Слави Трифонов – вижте!

- реклама -