Слави Трифонов обвини в лъжа шефа на парламента и Лена Бориславова

В лъжа обвини шефката на кабинета на Кирил Петков – Лена Бориславова и парламентарния шеф Никола Минчев, лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Малко преди Трифонов, който е начело на една от трите партии коалиционни партньори на ПП, публикува пост във Фейсбук. Поводът беше интервю по-рано през деня на Бориславова за bTV, както и на Никола Минчев в NOVA.

Постът на Трифонов се оказа заради думите им за битката за БНБ. Кандидатите за гуверньор са двама – съответно от ПП Андрей Гюров и от ИТН Любомир Каримански.

„Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров. А това е лъжа – управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати“, посочи Трифонов.

„Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия, и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография. И ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има „второ КТБ“, допълни още лидерът на ИТН.

Трифонов заяви в поста си в социалните мрежи, че тъй като работа му в момента е

да пази стабилността на коалицията,

няма да отговори той. Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.

„Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история. Както е и недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Важно е да се направи и още едно уточнение и то е свързано с това кой има право да говори от името на коалицията, кой е упълномощен и дали има такъв човек, който да е упълномощен. Към настоящия момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на коалицията, тъй като ние – „Има такъв народ“, сме част от коалицията. Не ми е известно също така да е имало среща на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит“, заяви Любомир Каримански.

- реклама -