Слави Трифонов

Слави Трифонов: Няма да дадем подкрепа за трети мандат

Кога си ме виждал да казвам едно и да правя след това друго. Направихме всичко възможно с мандата на ИТН да бъде реализирано правителство. Постигнахме споразумение по всички точки и да посътъпят почтено и отговорно и да реализираме правителство. Нека да видим какво ще стане сега. В следствие на тяхната реакция, имат възможността да направят правителство и много други парламентарни групи да се договорят.

Отиваме на предсточни избори не защото го е решила една партия и един лидер. Така е решил суверенът. Суверенът е такъв.

Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в интервю пред БНР в предаването „Политически НЕкоректно“. Той заяви, че депутатите на ИТН няма да излязат от зала при гласуване на следващо правителство, но няма да подкрепят правителство дори и ако президентът Радев помоли за подкерапата на ИТН.

Не си спомням с Мая Манолова да съм я убеждавал. Тя беше много самоотвержен оомбудсман. Сприятелихме се, защото имаше отворено пространство в нашето предаване. Бяхме в приятелстви отношения. Ако е имало такъв разговор той е бил извън публичното пространство и извън политическите решения. Не знам кога точно се е случило. Бил съм тогава теливизионен водещ. Само около майките на деца с увреждания сме водили десетки разговори. Но този разговор е личен разговор, а не от публичното пространство. Не е прилично да се изнася такъв в публичното пространство. Тя защо е водила такъв личен разговор с мен. Доверила ми се е да води с мен личен разговор. Ако съм я убеждавал за нещо подобно в тогавашната си битност, съм си мислил, че този тази битка за кмет на София не е за нея.

Корнелия Нинова и БСП бяха в страни от това, което прогнозирахме и реализирахме предварително. Изправи се Ние идваме и ДБ бяха важни. С тях се припокриваха всички цели и съдебната реформа и индексацията на пенсиите. Важните неща, като ковид криза. Там няма разлики. Тези експерти, които излъчихме заедно с техните стигнаха до еднакви въпроси.

Не стигнахме до правитество, защото имахме различия по това как трябва да стане. ДБ основни и ИБГНИ изведнъж изразяваха претенции, които бяха неадекватни. Иванов искаше да одобрява всички от правитеството. При среща 2 дни преди да представим правителство той започна да съзира дългата ръка на ДПС. Нямаше отговор откъде. Твърдеше се, че Николай Василев е от ДПС и КГБ. Сайтовете и медиите с които разполагат се оказа една доста мръсна кампания. Ние бяхме обвинявани за всичко.

Ако те ударят по едната буза имам по различна представа за реакция. Хората, с което си естествен партньор, изведнъж те припознават за враг. Основаната цел беше ГЕРБ да бъде припознат като враг. А изведнъж аз бях припознат като враг. Какво трябваше да направим ние? Направихме много компромиси и жестове и нито един не беше препознат.

В първото предложение за правителство, завършилите университети в чужбина, само за САЩ бяха над 20. Качествата, които трябва да притежават беше в това предложение. И изведнъж взеха да кокментират за дългата ръка на ДПС. В един момент всичко се превърна в невъзможност. Не сме деца да се обиждаме. Заедно и с ИБГНИ и ДБ пак нямахме мнозинство. Пак сме под 120 депутати. БСП се появи малко по-късно и започна да се държи по един етичен и коректен начин. А пък ИБГНИ и ДБ започнаха да реагират по различен начин.

С нашич мандат няма да има правителство, но има 165 други депутати, които може да реализират правителство. Ще видим, дали на втори и трети няма да се рализира правителство. На третия мандат има шанс всички да се обединяват и да се подкрепят и да реализират своето намерение.

Чувам само политически определения за себе си и сякаш всичко останало не е било. Аз съм с един екип, с който преди години решихме да направим един референдум, но е много трудно и сериозно да направиш 5000 предавания. Много е сложно да направиш концерти. Сега сме политици. Организирахме един референдум, с който това статукво, което продължава да съществува не се съобрази.

Екипът на Слави започнал работа с първото предложение на ИТН за премиер е дошъл още преди изборите.

Източник: БНР

- реклама -