Слави Трифонов: Надявам се да оправдая очакванията ви!

Надявам се да оправдая очакванията ви! Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов. Той коментира окончателните резултати от изборите в пост във Фейсбук. ИТН са спечелили доверието на 5.96% от избирателите, сочат данните на сайта на ЦИК.

„Преброяването на бюлетините приключи. Резултатите са такива, каквито са. Тоест, „Има такъв народ“ има 6% от гласувалите и 17 народни представители в следващия парламент. Това се случи заради вас. Не знам дали е хубаво да носиш отговорност, но аз я поисках и вие ми я дадохте. За което, ви благодаря! Заради доверието! Казвайки тези думи си представям, че казвам „Благодаря“ на всеки един от вас лично! Уважаема госпожо, уважаема госпожице, уважаеми господине, благодаря ви за вашето отношение и за доверието! Надявам се да оправдая вашите очаквания“, написа Трифонов.

Късно вечерта вчера ЦИК обяви резултатите при 100% обработени протоколи в РИК. Те показват, че

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ първи на изборите с 24,7%

Следва ДПС с 17.07%, които при пълното обработване на резултатите заеха стабилно второто място и за НС, и за ЕП. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ остават трети с 14.33%. „Възраждане“ е след тях с 13.78%.

За БСП са гласували 7.06%, ИТН са спечелили доверието на 5.96% от избирателите. „Величие“ взема 4.65%, затвърждавайки влизането си в парламента.

Субсидия успява да вземе партия МЕЧ на Радостин Василев с 2.98%, както и партията на Васил Божков -„Център“.

Удар по джоба: партиите губят 3,9 млн. лева субсидия заради ниската избирателна активност

- реклама -