Слави Трифонов

Слави Трифонов Live: В следващия парламент ще работим за въвеждане на електронното дистанционно гласуване

„В следващия парламент ще работим за въвеждането на електронно гласуване“.

Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов пред студенти в Пловдив.

С него бяха други основни лица в партията – Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. Това беше първата публична проява на лидера на партията. На събитието бяха допускани само лица с валидни студентски книжки. Охраната в зала „С.И.Л.А“ на Пловдивския университет не допусна медиите. Пред мястото на събитието имаше засилено полицейско присъствие.

Студентът по право Лъчезар Енчев беше първият, отправил въпрос към Трифонов. Той поиска да разбере защо лидерът на партията не се е кандидатирал за депутат на предстоящия вот.

Трифонов отговори: „Човек трябва да бъде почтен и искрен. Забележете колко лидери на партии първоначално се кандидатират и след това се отказват, увличат хората и заблуждават хората – сменят вота. Отговорността, която нося, мисля, че не е свързана с това са съм депутат, аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект и мога да я нося и извън парламента, извън него ще бъда по-обективен“.

„Човек се показва само тогава, когато има какво да каже“, каза Слави Трифонов още в самото начало на разговора.

Въпросите на студентите към него и другите представители на партията – Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев, бяха в различни посоки, но част от тях бяха свързани с предстоящия машинен вот.

„Гласуването с машините наистина ограничава по някакъв начин купения вот“, каза Трифонов, а за падането на ограничението за секции в чужбина подчерта: „България е навсякъде, където има и дори и един българин, който има право да упражни правото си на глас“.

Слави Трифонов каза, че РСМ не може да започне преговори без да изпълни необходимото.

„Докато българинът не е спокоен за историята си, какво представлява РСМ, нашето мнение ще бъде еднакво с това на всички българи.“, каза още той.

Зоран Заев започна визитата си в София със среща с Бойко Борисов в централата на ГЕРБ. След това македонският премиер беше приет от лидера на БСП Корнелия Нинова и чак след това отиде за разговори в МС със служебния премиер Стефан Янев. Официалната част на визитата му приключи в Президентството, където беше приет от Румен Радев.

От „Има такъв народ“ са отказали среща със Заев. Самият Заев призна, че това се е дължало на ангажименти свързани с предизборната им кампания.

Трифонов коментира и работата на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов:

„Това с джипката е демонстрация, която е напълно излишна. Ефектът е да радва мисирките по медиите, които му принадлежат, докато нормалните хора се възмущават и отвращават. Министър-председателят на една държава не трябва да има нищо общо с образа на този министър-председател, който беше през последните 10 г. Министър-председателят трябва да завършил престижен университет, да говори езици, да бъде специалист в определени области и да има необходимия морал“.

- реклама -